ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
BOOK DIRECT FOR THE BEST RATE
BEST RATE GUARANTEE
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ CAPTAINS HOUSE HOTEL

Το Σπίτι του Καπετάνιου, ανεγέρθη το 1896, τη χρονιά των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας.

Η ημερομηνία ανέγερσης του κτιρίου έχει σμιλευτεί στην πίσω πόρτα της αυλής.

Η οικογενειακή φωτογραφία στο χώρο της υποδοχής, απεικονίζει την επίσκεψη της Πριγκίπισσας Μαρίας Βοναπάρτη στην απελευθέρωση της Πρεβέζης το 1912.

Οι φωτογραφίες των πρώτων πλοίων του Καπετάν Γιώργη βρίσκονται στο μεγάλο σαλόνι.

Υπηρεσίες και Παροχές
  • - Κλιματισμός
  • - Mini Μπαρ
  • - Δωρεάν WiFi
  • - Πιστολάκι Μαλλιών
  • - Δορυφορική Τηλεόραση
  • - Χρηματοκιβώτιο
  • - Τηλέφωνο
  • - Χώρος Στάθμευσης
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΥ

Η οικογένεια Ποταμιάνου κατάγεται από την Πύλαρο της Κεφαλλονιάς. Κύρια μορφή υπήρξε ο Γεώργιος Αναστ. Ποταμιάνος (1868-1932), καπετάνιος σε μικρά ακτοπλοϊκά ιστιοφόρα, με τα οποία μετέφερε φορτία από την Ήπειρο στη Μάλτα για τον βρετανικό στόλο. Εγκαταστάθηκε στην Πρέβεζα, στις αρχές του 20ού αιώνα, μετέφερε, όμως, το γραφείο του στον Πειραιά το 1912, οπότε και ονόμασε την εταιρεία του «Ηπειρωτική». Μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου πολέμου αγόρασε σταδιακά τα επιβατηγά ατμόπλοια «Τάσος», «Ελβίρα», «Πέτρος», «Πόπη», «Φωκίων» και «Κίμων», τα ονόματα της συζύγου του και των παιδιών του.

Οι γιοι του, Αναστάσιος (1901-1975), Πέτρος, Κίμων και Φωκίων, συνέχισαν τις ναυτιλιακές δραστηριότητες, ιδρύοντας την «Ηπειρωτική Ατμοπλοϊκή Εταιρεία», η οποία ανέπτυξε και μεταπολεμικά έναν σημαντικό επιβατηγό στόλο, ενώ το 1956, πρωτοπόρησε στον χώρο των κρουαζιερόπλοιων με το «Σεμίραμις». Οι γιοι του Αναστασίου, Γεώργιος και Ανδρέας (γεν. 1932), συνέχισαν την δραστηριότητα της οικογενειακής επιχείρησης στον επιβατηγό στόλο και τα κρουαζιερόπλοια, καθιστώντας την «Ηπειρωτική» μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον διεθνή χώρο σε αυτόν τον τομέα.

ΘΑ ΘΕΛHΣΕΤΕ ΝΑ ΜΕIΝΕΤΕ ΓΙΑ ΠAΝΤΑ
captainshousepreveza
ΜΟΝΑΔΙΚA ΔΩΜΑΤΙΑ
captainshousepreveza
ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ
captainshousepreveza
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ